מדוע אחסון בגוגל קלאוד היא הבחירה הנכונה לאתר הוורדפרס שלך

לגוגל יש חוות שרתים משלהם, העוצמות והגב הכלכלי של גוגל ידועים לכל. מעבר לכך, כל בעל אתר היה שמח שהאתר שלו יוגש לגולשים במהירות האור באמצעות השרתים האמינים והמהירים שלהם. השאלה היא: האם האחסון שלהם באמת עד כדי כך שווה? אם כן, איך בדיוק מתחברים לשירות אחסון בגוגל קלאוד? כמה זה עולה? עם מי מדברים? כל זאת ועוד בהמשך המאמר.
Depositphotos 506300408 L 1

אמינות ויציבות

האם אי פעם מישהו נכנס לאתר של google והאתר לא עבד? זה האתר הכי נצפה בעולם. אם מישהו יודע איך לשמור שאתרים לא יפלו זה גוגל. התשתיות של גוגל הן מהחזקות והאמינות בעולם, כך שגם מתקפות לא ישביתו אותן. אפשר לסמוך על גוגל שהאתר יישאר באוויר וישמור על המהירות שלו בכל זמן נתון. הדבר נכון גם אם גוגל מבצעים עבודות תחזוקה בשרת או מרעננים את הזיכרון.

אבטחה

ההגנה של גוגל קלאוד היא רב שכבתית. גוגל השקיעו מאמצים רבים והשתמשו במספר טכנולוגיות על מנת לוודא שהשרתים והרשת שלהם תהיה מאובטחת.
ראשית, ברמה הפיסית, חוות השרתים מוגנת באמצעי בטיחות מתקדמים, גדר רב שכבתית, מערכת בקרת אקלים בתוך המתחם, ניהול הרשאות מסודרת ואפילו קרני לייזר לגילוי נוכחות ברחבי החווה.
בנוסף, הטכנולוגיה של השרתים עצמם מאוד מורכבת, כל שבב וכל כרטיס זיכרון עוצב בהזמנה אישית על מנת לעמוד בסטנדרטים המחמירים של גוגל.
לבסוף, הרשת הפרטית של גוגל, לא תלויה בחוות וחברות אחרות. בצורה הזו, לגוגל יש שליטה מלאה על האבטחה שהוקשחה במיוחד על מנת למנוע מצבים של פריצה וגניבת נתונים.

מהירות שרתים

מי שבוחר באחסון בגוגל קלאוד, יוכל ליהנות ממגוון האפשרויות שניתן להגדיר בשרתים. מניסיון, קונפיגורציה מושלמת לאתרי וורדפרס בשרת מורכבת משטח אחסון SSD, דאטאבייס מסוג MariaDB ו- MySQL יחד, PHP7, פרוטוקול תקשורת HTTP/2 ורצוי גם אפשרות חיבור ל CDN. בגוגל קלאוד מאפשרים להגדיר את השרתים בצורה הזו. כך, שמעבר לשרתים הכי חדישים ומהירים בעולם, גם הקונפיגורציה שלהם יכולה להיות מותאמת כך שאתרי וורדפרס ייטענו בצורה אופטימלית.

אחסון בגוגל קלאוד לכל בעל עסק

אם נכנס לגוגל ונחפש google cloud WordPress, נראה שהם מציעים דרך גבייה מאוד לא שגרתית למי שמאחסן אצלם. באמת שזה מסובך. בנוסף, איך בדיוק מעבירים את האתר אליהם? איך כל ממשק הניהול עובד שם? האמת, שאחסון בגוגל קלאוד הוא קשה מאוד לביצוע אם אין הבנה טכנולוגית כלשהי. לכן, על מנת שבעל אתר יוכל לאחסון את האתר שלו שם, יש לפנות לגורם המנהל שרתים בגוגל קלאוד ומציע שירותים לאתרים קטנים ובינוניים שאין להם הבנה טכנולוגית. נותן שירות כזה, יגדיר את השרתים בצורה המותאמת ביותר ללקוחות שלו. במקרה של אתרי וורדפרס, הוא ישתמש ברשת הסיבים האופטיים (Premium Tier) וייתן שירות מלא ללקוח הקצה. בצורה הזו, הלקוח לא יצטרך להתעסק בשום דבר וייהנה מהעובדה שהאתר שלו יושב על השרתים של גוגל והגולשים שלו מקבלים מהירות מדהימה.

הגיע הזמן לשדרג את האתר שלך?

הרשת של פלטפורמת גוגל קלאוד

כאשר בעל אתר בוחר ב-אחסון בגוגל קלאוד, הוא יוכל לבחור בין 2 סוגי רשתות: רשת פרמיום (Premium Tier) ורשת סטנדרטית (Standard Tier). כדאי להכיר את שניהן, להבין מה ההבדלים ביניהן ולפי זה להחליט באיזו להשתמש.
ההבדל בין הרשתות מסתכם במחיר אל מול ביצועים. רשת הפרמיום בעלת ביצועים גבוהים, כלומר האתרים מהירים הרבה יותר מהרשת הסטנדרטית אך המחיר בהתאם, מן הסתם, גבוה יותר.

רשת סיבים אופטיים גלובלית ופרטית רק ללקוחות פרימיום

רשת זו פרושה בכל רחבי העולם והיא הוקמה ע"י גוגל. חלק מהכבלים של הרשת נמצאים מתחת למים וחלק נמצאים על היבשה. הרשת מורכבת מסיבים אופטיים והיא בעצם עוקפת את רשת האינטרנט הרגילה בה משתמשות כל החברות וכל האתרים בעולם. נוכל אם כך, להקביל את הרשת הזאת לנתיב המהיר בין ירושלים לתל אביב.
הרשת הסטנדרטית של גוגל משתמשת באינטרנט הרגיל שכל החברות בעולם משתמשות בו. לכן, נצפה למחיר נמוך יותר בשימוש ברשת זו אך ביצועים פחותים גם כן. אמנם השרתים הם אותם שרתים, אך הרשת של הסיבים האופטיים הפרטית מעבירה מידע מהר יותר מהרשת של האינטרנט הרגיל.

לקוחות גוגל קלאוד

שמות גדולים בחרו אחסון בגוגל קלאוד לאתר והאפליקציות שלהם כמו Wix,eBay , Philips, HTC, Motorola, Skyscanner, Stanford University, Toyota, Harley Davidson, Spotify, Airbus ועוד רבים וטובים.
כאשר מדברים על אמינות ויציבות שרתים, חברות כאלו לא יכולות להרשות לעצמן זמן בו האתר לא זמין. מהסיבה הזו, בחרו אחסון בגוגל קלאוד על מנת לקבל זמן אוויר מקסימלי. כך גם בעל עסק קטן או בינוני בישראל יכול לאחסן את האתר שלו בגוגל קלאוד.

התמונות באדיבות "גוגל"